Energy & Renewables

Middelgrote bedrijven vormen het fundament onder de welvaart en de vooruitgang van Nederland. Grote opgaven liggen in het verschiet; klimaatverandering / CO2 vermindering (certificaten) en de daarmee gepaarde energietransitie én inmiddels de energiecrisis, klantbeleving, digitalisering, sociale media marketing en niet te vergeten geopolitieke belangen die een grote invloed hebben op het vestigingsbeleid van fabrieken van multinationals, zogenaamde 'safe' productielocaties in landen met een democratische overheid. Dit zijn kansen en bedreigingen voor grote en kleine bedrijven en toeleveranciers.
Duurzaamheid & innovatie
Bedrijven binnen de circulaire economie 'afval bestaat niet' hebben, naast uitdagingen, een grote toekomst.

Grote druk ligt op bedrijven binnen de sectoren energie, telecom, water en infrastructuur. Ook (lucht)havens en spoor-, water- en wegennet maar evenzeer energie, water en telecombedrijven. Druk van veranderende demografie, meer doen met minder mensen.

Ondernemen, investeren, ontdekken, innoveren, terwijl ‘de winkel 24/7 bereikbaar is’, is de uitdaging voor de bedrijven binnen al deze sectoren.

Technologie is een belangrijke motor voor verandering. Om in economisch en ecologisch perspectief ‘smarter’ te werken, zijn robots, internet of Things, ‘big data’ en AI noodzakelijk.

Onze opdrachtgevers investeren in Human Capital om de uitdagingen van morgen te outperformen.

Deen searcht, selecteert en ontwikkelt de directieleden, leiders en C-level kandidaten die een heldere visie hebben op de veranderingen en transitie binnen de sectoren energy & renewables en oog hebben voor 'collective value creation'.

Deen Executive Search werkt voor organisaties die actief zijn in 'collective value creation', bijvoorbeeld:

Neste die met McDonald’s een circulair-economisch samenwerkingsverband is aangegaan. Gebruikt frituurvet recyclen tot MY Renewable Diesel dat dezelfde prestaties levert maar drastisch de CO2e-uitstoot vermindert ten behoeve van een milieuvriendelijker wagenpark. McDonald’s heeft dit in gebruik genomen.

De Wageningse start up GreenProtein B.V. heeft een proces ontwikkeld om het hoogwaardige eiwit RuBisCo te winnen uit groene bladeren, waaronder bietenblad. Dit eiwit kan worden toegepast als voedingsingrediënt. Deen heeft diverse mensen bemiddeld bij GreenProtein en toen de investeerders wilden stoppen is er door een managing partner van Deen een contact opgezet tussen de CEO van wat toe Cosun Biobased Products heette en de toenmalige CEO van GreenProtein . Dit leidde al snel tot een acquisitie die heel goed aansluit bij de missie van Suiker Unie (dochterbedrijf van Royal Cosun) om alle componenten van een suikerbiet optimaal te verwaarden. Hiermee spelen zij tevens in op de toenemende vraag naar plantaardige eiwitten.

Ook een Van der Ende Coatings, die in exclusieve samenwerking met Qlayers, een nieuwe milieuvriendelijke coating robot 10Q™ ontwikkelden. Deze technologie verandert de traditionele manier van applicatie van coating op grote industriële oppervlakken in een gecontroleerd semiautomatisch proces. Het unieke ontwerp van de kap voorkomt en minimaliseert schade aan het milieu. De voordelen zijn snelheid en hogere kwaliteitsstandaarden, geen steigers meer benodigd/minder werk op hoogte, verhoogde voorspelbaarheid van toekomstige coating degradatie en milieuvriendelijkheid.
Practice leaders
03874B49A08D4F7AB219717FFDFFD159.webp3E23DA53A99947459B2804155EA9294A.webp45C2B99C8B174DA6A9C13CA2DD61BDBF.webp4B5A45E301AB40B381FB6BFAC394E2E2.webp6E7454AA133B4767AF163F0FE31DA743.webp73A44BB17E7240908DDF8BCA4385DBE6.webp
Aanmelden Deen nieuwsbrief
Aanmelden

Contact

Ontmoet onze consultants
Heeft u een vacante positie of bent u zelf werkzaam op directie- of senior managementniveau en zoekt u een vertrouwd bureau dat bij u past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de diverse mogelijkheden.
Maak een afspraak
Mark Remijn
Mark Remijn
Partner Executive Search
Miquel van Grevengoed
Miquel van Grevengoed
Partner Executive Search